W Top Model zaczyna się rywalizacja!

25.09.2020, 11:30 0 komentarzy
W Top Model zaczyna się rywalizacja!

Top Model jest to program produkowany i emitowany przez stację TVN, gdzie uczestnicy konkurują o główną nagrodę i tytuł Next Top Model. Przepisem na sukces jest Joanna Krupa jak i również znane i lubiane jury, które zgromadza przed ekranami dziesiątki tysięcy widzów. W dodatku będzie można zobaczyć całkiem sporo znanych w świecie mody osób, jak chociażby znane modelki, redaktorki pism, czy też światowej sławy fotografowie.

W tym sezonie konkurować ze sobą będzie czternaście osób, wśród których są też osoby ze specjalnymi biletami - srebrnym i złotym. Złoty bilet jury przyznaje osobie, której predyspozycje do bycia modelem są największe, dzięki czemu owy uczestnik na wstępie przechodzi do domu Top Model. Za to srebrny bilet jest oceną osób głosujących w Sieci, których zadaniem było wybrać swojego faworyta, który nie będzie musiał uczestniczyć w castingach i od razu trafi na bootcamp, czyli następny etap.

Jakie jest główne założenie programu Top Model?

Program oferuje nie tylko pojawienia się w świecie profesjonalnego modelingu, ale również pierwszych kroków i wzbogacenie swojego portfolio, dlatego w każdej edycji postanawia się zgłosić spora ilość chętnych osób. Podczas każdego z odcinków uczestnicy muszą wykonać różne zadania, które będą sprawdzać, czy są oni gotowi na wyzwania w prawdziwym świecie mody. Jurorzy oceniają ich zmagania i decydują o tym, który z zawodników pożegna się z programem w danym odcinku. Dana jest jeszcze możliwość przywrócenia do programu tuż po eliminacji, dzięki interwencji Michała Piróga, który czuwa za kulisami, zapewniając wsparcie i pocieszenie dla uczestników. Główną nagrodą jest podpisanie kontraktu z agencją modeli i modelek jak i sesja okładkowa dla miesięcznika "Glamour". Podczas obecnego sezonu również dowiemy się, który z nich stanie się następnym zwycięzcą Top Model. O to miano konkuruje wielu wartych uwagi modelek i modeli, więc zdecydowanie warto będzie śledzić kolejne odcinki.