Sunrise Festival 2018

02.09.2018, 14:04 0 komentarzy
Sunrise Festival 2018

Sunrise Festival bardzo często określany jest "polskim tomorrowlandem" i nie jest tak bez przyczyny. Festiwal ten to jedna z większych i popularniejszych muzycznych imprez w kraju. Do 2018 roku odbywał się w Kołobrzeskim Amfiteatrze, który stawał się na trzy dni światową stolicą muzyki elektronicznej.

Ten wyjątkowy polski festiwal muzyki elektronicznej kusi ludzi nie tylko wyjątkowym line-upem, który składa się z najwybitniejszych polskich i światowych DJ'jów, ale także mnogością efektów wizualnych i efektów specjalnych, które wprawiają w zachwyt barwnością kolorów i pomysłowością.

Historia festiwalu sięga początku lat 90, ale oficjalnie pierwszy Sunrise Festival odbył się w 2004 roku. Od dłuższego czasu RMF Maxxx obejmuje patronat medialny nad Sunrise'em, które prowadzi transmisję setów dając możliwość usłyszenia utalentowanych DJ'ów ludziom zainteresowanym elektroniczną muzyką płynącą z Kołobrzegu.

Tegoroczny Sunrise Festival przeszedł do historii jako ostatni, odbywający się w Amfiteatrze w Kołobrzegu Sunrise. Swój związek z tym nadmorskim miastem zakończył jednak z wielką pompą. Organizatorzy postawili 3 genialne sceny, na których zagrali najwybitniejsi przedstawiciele muzyki elektronicznej. W 2018 roku wystąpili między innymi: Don Diablo, Throttle, Robin Schultz, Eric Prydz, Armin Van Buuren, Martin Solveig, Disciples, Oliver Heldens, Dj Snake czy Timmy Trumpet. Nie zdziwiło więc nikogo to, że bilety wstępu na sobotni dzień festiwalu rozeszły się oka mgnieniu.

Jedno jest pewne: Sunrise Festival to miejsce niezwykłe, warte przyjazdu, aby kolekcjonować niezwykłe wspomnienia.