Polandrock 2018

02.09.2018, 13:37 0 komentarzy
Polandrock 2018

Po raz pierwszy największy i jeden z najbardziej znanych festiwali w Polsce, odbył się jako Pol'and'Rock Festival. Niegdysiejszy „Przystanek Woodstock”, nazywający się tak od 1995 roku, musiał zmienić ją poprzez względy prawne. Tegoroczny "najpiękniejszy festiwal świata" odbył się 24 raz. Już 15 raz Pol'and'Rock Festival organizowany jest w Kostrzynie nad Odrą i co roku przyciąga liczne tłumy fanów muzyki i magicznego klimatu tego festiwalu.

Historia Pol'and'Rock Festival jest długa, a sam festiwal zmieniał się i ewoluował z upływem czasu. Na jego szybki rozwój miało wpływ nie tylko rosnące zainteresowanie fanów muzyki, ale również, rosnąca liczba sponsorów festiwalu. Dzięki temu festiwal wydłużył liczbę dni z pierwotnych dwóch na trzy, zwiększyła się liczba występów gwiazd zagranicznych oraz liczba osób zainteresowanych tym eventem. Od dłuższego czasu liczba fanów "woodstocku" oscyluje pomiędzy 300 a 750 tysięcy. Pol'and'Rock Festival jest całkowicie darmowy, ale pomimo tego, każdy może się tam czuć bezpiecznie, ze względu na pilnujące porządku służby, które wspierają wolontariusze, nazywani „Pokojowym Patrolem”.

Festiwal ten wiele razy startował w konkursach mających na celu wyłonienie najciekawszych światowych i europejskich festiwali. Organizacja odbywa się na światowym poziomie. Jednak uczestnicy cenią sobie najbardziej coś więcej niż tylko dobrą organizację. Ludzie, którzy co roku od wielu lat uczestniczą w Pol'and'Rock Festival cieszą się przede wszystkim niezwykłym, wyczuwalnym na nim, klimatem i atmosferą przepełnioną wzajemną akceptacją i radością. Dawny "woodstock" jest miejscem, które pozwala na bezpieczną i przyjazną zabawę przy pięknej muzyce. Dzięki Akademii Sztuk Przepięknych, organizującej różne warsztaty i spotkania, festiwalowicze mogą odbyć rozmowy z ciekawymi ludźmi, poddać się medytacji czy pogłębić wiedzę z przeróżnych tematów.

Jednego można być pewnym – warto przeżyć choć raz niesamowite chwile wraz z innymi fanami muzyki i festiwalowego klimatu. Istnieje ogromna szansa, że doświadczając tych emocji, również zostaniesz fanem festiwalu i powrócisz na Pol'and'Rock w następnym roku!

Tagi: