Już czas na półfinałowe zmagania Mistrzostw Świat w LoLu 2020!

20.10.2020, 11:51 0 komentarzy
Już czas na półfinałowe zmagania Mistrzostw Świat w LoLu 2020!

Esportowe rozgrywki od dawna cechują się dużą popularnością. Raczej to nikogo nie zaskoczy, ponieważ społeczność gamerów jest spora, stąd też to wielkie zaciekawienie. Aktualnie sporo jest turniejów, w których pojedynkują najbardziej uzdolnieni gamerzy z konkretnego państwa. Do zgarnięcia są wspaniałe nagrody, co mobilizuje znacznie mocniej do ciężkich sesji treningowych. Jeszcze parę lat temu niesamowicie ciężko było sobie wyobrazić, iż za czasu poświęcanie na gry komputerowe można będzie zyskać bardzo ogromne pieniądze. W tym momencie zmagania esportowe są bardzo popularne i dużo młodych chłopców i dziewczyn marzy, aby kiedyś stać się najlepszym graczem. Zarabianie pieniędzy za to co się kocha to bez dwóch zdań coś o czym śni wiele ludzi. W tym tekście chcielibyśmy w pełni skoncentrować na rozgrywkach związanych z LoLem. Jest to jedna z najmocniej rozpoznawalnych komputerowych gier na świecie.

W tej chwili rozgrywane są Worldsy 2020 w grze od Riot Games. W Szanghaju zgrupowali się najznakomitsi gamerzy ze świata. Mistrzostwa świata wkraczają powoli w najważniejszy etap. Wszyscy gracze śnią o tym, aby wznieść nad głowę znany wszystkim puchar za mistrzostwo. To z pewnością niezwykle ważne wyróżnienie. Mamy za sobą już grupowe rozgrywki. Faza play-off też weszła w rozstrzygający etap. Przed nami mecze półfinałowe. Warto zaznaczyć, że dostaniemy możliwość podziwiać zagrania przedstawiciela naszego kraju. Jankos nosi koszulkę drużyny ze Starego Kontynentu G2. W tych rozgrywkach zachowała się już tylko jedna grupa gamerów z naszego kontynentu. Przeciwnikiem ich będzie esportowa organizacja z Korei z południa. Ta organizacja to oczywiście Damwon. Drużyna z Korei śni o rewanżu za ostatnie Mistrzostwa Świata, kiedy to G2 Esports okazało się zdecydowanie lepsze. Będzie to bez dwóch zdań ogromnie emocjonujący turniej. Te dwie organizacje pokazują bardzo regularną formę, która dostarczy nam fantastyczną serię potyczek. Organizacja, która sięgnie po wygraną zdobędzie promocję finałowego spotkania Worldsów 2020.