Już czas na półfinał Worlds 2020 w League of Legends!

22.10.2020, 13:50 0 komentarzy
Już czas na półfinał Worlds 2020 w League of Legends!

Rozgrywki esportowe od dawna charakteryzują się wielką sławą. Raczej nikogo to nie zdziwi, ponieważ społeczność gamerów jest spora, stąd też tak duże zainteresowanie. Na dzień dzisiejszy dużo jest esportowych zawodów, gdzie rywalizują najbardziej utalentowani gamerzy z danego kraju. Do otrzymania są niesamowite nagrody, co motywuje jeszcze mocniej do ciężkich sesji treningowych. Jeszcze kilka lat temu niesamowicie trudno było chociażby pomyśleć, iż za czasu poświęcanie na gierki można będzie zyskać naprawdę ogromne sumy. W tym momencie esportowe rozgrywki są naprawdę popularne i mnóstwo młodocianych osób marzy, aby kiedyś zostać wykwalifikowanym zawodnikiem. Pozyskiwanie pieniążków za to co się kocha to bez dwóch zdań coś czego pragnie dużo ludzi. W tym wpisie naszym celem będzie w pełni skoncentrować na turnieju dotyczącym Ligą Legend. Jest to jedna z bardziej popularnych gier tego typu na ziemi.

Aktualnie trwają światowe mistrzostwa 2020 w gierce od Riot Games. W Szanghaju zebrali się najlepsi zawodnicy z całego świata. Rywalizacja wkracza delikatnie w najważniejszy etap. Wszyscy profesjonalni gracze marzą o tym, aby unieść do góry znany wszystkim mistrzowski puchar. To bez dwóch zdań najbardziej znaczące wyróżnienie. Mamy za sobą już grupowe rozgrywki. Faza Pucharowa również weszła w decydującą fazę. Przed nami starcia w półfinałach. Należy zaznaczyć, że będziemy mieli sposobność oglądać formę reprezentanta naszego kraju. Jankos nosi koszulkę drużyny ze Starego Kontynentu G2. Na Worldsach 2020 ostała się tylko jedna grupa graczy z naszego kontynentu. Ich rywalem będzie organizacja esportowa utworzona w Korei Południowej. Oczywiście mamy tu na myśli Damwon Gaming. Drużyna z południowej Korei myśli o rewanżu za ubiegłoroczne Worldsy, kiedy to G2 było dużo lepsze. Czeka nas na pewno niesamowicie emocjonujący turniej. Oba zespoły prezentują niezwykle dobrą predyspozycję, co da nam pasjonującą serię potyczek. Drużyna, która zwycięży wywalczy promocję finałowego pojedynku tych rozgrywek.