Cztery trafienia Lewego w niemieckiej lidze!

05.10.2020, 11:52 0 komentarzy
Cztery trafienia Lewego w niemieckiej lidze!

Fantastyczny mecz rozegrał w popołudnie niedzielne najlepszy piłkarz naszej reprezentacji, czyli Robert Lewandowski. Należy przyznać, że tak naprawdę sam zwyciężył ekipę berlińskiej Herthy. Nasz kapitan rozegrał 90 minut. Na na murawie mogliśmy podziwiać innego polskiego reprezentanta, czyli Piątka, który pojawił się w drugiej części pojedynku. Zdołał zanotować decydujące podanie przy golu kolegi z drużyny. Druga połowa spotkania była niesamowicie ekscytująca.

Bayern ma za sobą niełatwy okres siedmiu dni. Przed tygodniem przegrali z ekipą z Hoffenheim. W środę zwyciężyli Borussię z Dortmundu 3:2 w spotkaniu o Superpuchar Niemiec. Mecz z zespołem ze stolicy Niemiec miał udowodnić, że brak wygranej przed tygodniem to wyłącznie chwilowa niemoc. Szczególnie Lewandowski miał ochotę zaprezentować się z świetnej strony. Do meczu z zespołem ze stolicy Niemiec polski zawodnik miał w swoim dorobku jedną bramkę w niemieckiej Bundeslidze.

Fantastyczna druga część starcia!

Gracze Bayernu solidnie rozpoczęli ten pojedynek. Od pierwszych minut starcia naprawdę widoczny na murawie był Lewy. Miał szansę na wstrzelenie gola, jednak jego atak był delikatnie niecelny. Chwilę później swoją sytuację mieli gracze drużyny Herthy Berlin. Dodi Lukebakio nie był w stanie umieścić futbolówki w siatce bramkarza zespołu Bayernu, czyli Neuera Manuela. Trzeba podkreślić, że zawodnicy Herthy ukazali się w dobrej dyspozycji. To był niesamowicie dobry pojedynek.

Pierwsze trafienie w tym starciu zdobył piłkarz z Niemiec Mueller. Arbiter tego pojedynku trafienia ostatecznie nie dopuścił. Zawodnik Bayernu był w tej akcji na spalonej pozycji. Bayern jednak nadal konstruował sytuację pod polem bramkowym rywali. Wkrótce futbolówkę do siatki golkipera drużyny gości wstrzelił napastnik Bawarczyków, czyli Lewandowski. Pierwsza część tego meczu zakończyła się prowadzeniem 1:0.

Ostatecznie ten mecz piłkarski zakończył się wygraną Bawarczyków 4:3. Należy przyznać, że ten mecz był niezwykle pasjonujący.